Fællesdagen på årets sommerlejr

Stressende Kaos-løb, hektisk vandkamp, svære forhindringsbaner, diverse mærkelige selvopfunde boldspil, en smuk og udmattende hike, fysiske og psykiske udfordringer, lækker selvlavet mad, hyggelige lejrbål, intense natløb og ikke mindst det høje humør og den gode stemning. Ja, årets sommerlejr i Saltbæk ved Kalundborg bød på mange gode oplevelser med udfordringer og hyggelige stunder. Lejren varede i en uge, fra lørdag d. 6 juli – lørdag d. 13 juli.
Mandagen bød på traditionel vis på fællesdag. En dag hvor spejdere fra alle enheder mødes i patruljer, for at bruge resten af dagen sammen og i fællesskab løse de problemstillinger der bliver givet. Årets tema til fællesdagen var superhelte og hver patrulje skulle finde på et navn, samt et navn til patruljelederen – altså ”over-superhelten”. Patruljerne blev til Super Scouts, Thors Spejdere og JUICY (Justice United In Combined Youngters). Superhelte skal selvfølgelig også have udklædning og et sejrrigt råb, så det blev det til. JUICY lagde bedst fra land med den bedste udklædning og råb: ”Ingen juice uden Tom Cruise!”. De blev dog senere hentet i dagens store udfordring, der var at bygge en forhindringsbane som endte med at både gå under vand og højt i luften. Dagen sluttede med god fællesmad tilberedt af patruljerne selv.
Stor eller lille, ung eller gammel, erfaren eller ny – der er altid plads til alle hos spejderne og alle så da også ud til at nyde årets sommerlejr i Saltbæk. Da dette var min 12. sommerlejr kan jeg med erfaring sige, at det var en af de bedre og årets vejr hjalp da kun på det med skinnende sol ugen ud. Det er i sandhed en sjælenhed og det var da dejligt at man for en gang skyld kunne lade sit regntøj blive i tasken hele lejren.
/Phillip