Lækker naturmad - med gran!

Dato hvor denne skal af forsiden: 
man, 27/08/2018

Gransirup   Syltet gran 

Årets projekt for Le Klan Qui Rit har været "Naturmad", dvs. mad baseret på råvarer fundet i naturen. Det har givet anledning til en del udflugter ud i naturen for at samle planter på det helt rigtige sted og tidspunkt. I juni var vi således ved stranden for at samle strandarve til tzatziki, og i maj var vi en tur på Arresøcenteret for at samle friske skud fra rødgran og fyr. Hvad disse skud blev brugt til, kan du læse mere om her!

Allerførst blev der fremstillet rødgransirup og fyrresirup ved at koge skudene med sukker. Rødgransiruppen fik ikke så overraskende en flot rød farve. Sirupperne blev anvendt som ingrediens i flere af de retter der skulle indgå i den store granmiddag.

En anden portion rødgranskud blev tilsat eddike og efter nogle uger var det blevet til en rødgraneddike, som sammen med et skvæt rødgransirup og lidt ingefær blev brugt som lage til syltning af en tredje portion rødgranskud.  Efter endnu nogle uger var de rødgran-eddike syltede rødgranskud klar til at blive serveret til granmiddagen som tilbehør til en kartoffel-squash tærte.

 Granis   Granmarengs

 Til desserten var fremstillet hele to slags is, rødgran- og fyrre-is. Ismassen var blevet tilsat de to slags sirupper, og det færdige resultat blev serveret med selv samme på toppen. Granmarengsene, også  med rødgransirup i,  var lidt forsinkede så vi måtte ’nøjes’ med mango til isen, og spise marengsene til aftenkaffen. De var en succes lige som alt det andet.

Tak for granmad!