Kanotur på Susåen 2003 for troppen (12-16 årige).

Deltagere: Troppen fra KFUM Spejderne i Hillerød - Megalipperne.

Fredag: 

Kl. er 5 om eftermiddagen, og de ”udholdende” og ”intelligente” spejdere fra Troppen er netop ankommet til Frydenborg, med mod og godt humør til den fremliggende kanotur på Susåen. Vi bliver kørt til startstedet der ligger ved Suså, af frivillige forældre, og af troppens egne ledere. Turen tager ca.2 timer så der er rigeligt tid til at få talt lidt om livet, og hvad der ellers foregår i ens dagligdag. Da vi så ankommer til startstedet, hvor vi skulle have sat kanoerne i vandet, og sejle af sted mod vores overnatningssted og checkpoint, bliver dagens sejlads udskudt af bange ledere pga. lidt vind, og de beslutter at vi overnatter på startstedet, og gemmer dagens planlagte strabadser til i morgen. 

Overnatningen fredag aften.

Lørdag: 

Den nye dag er oprandt, og der bliver spist en hurtig omgang morgenmad, og så af sted til åen. Vi har desværre ikke haft vejrguderne på vores side, da det har vist sig at blive køligt og blæsende hele weekenden, men er vi spejdere eller ej? Dette spørgsmål kunne ingen af os svarer på, men vi blev enige om at det er man vist, hvis man bruger en hel weekend på at sejle i kano i skodvejr. Det helt store spørgsmål var stadig om vi kunne krydse den foreliggende sø i sikker stil, da vejret stadig var noget uregelmæssigt. Det viste sig heldigvis ikke at være noget problem med en hel flok af ”stærke”, og ”styrer sikre” spejdere. Der blev holdt en kort pause med frokost, og tilhørende hvil (hvilket jeg er sikker på at mange var glade for). Efter ca. 8 timers sejlads nåede vi til vores udpegede overnatningssted, selvom vi var lidt uenige om det var det rigtige sted. Så blev der slået telt op, vasket kanoer, og nogen startede på maden. Menuen stod på grillede svendepølser m. grillede pølse- brød. Dette var et måltid mange var glade for, selvom jeg tvivler lidt på dets kulinariske værdi. Resten af aftenen stod det på hygge om et ny anskaffet lejrbål, og andre sociale ting. Som eks. aftentur på åen hvilket de tre store drenge: Jakob, Niels og Morten benyttede sig af. 

Endelig på vej.

 

 

Efter først at have sejlet et stykke gjorde vi hold kort efter vi var kommet ud på søen for at spise frokost.

Der var en meget høj gynge og det kan jo altid friste. Så er man ikke så træt i armene alligevel.

Godt på vej igen - men altid i modvind.
Godt ovre den første sø. Det kræver lige en pause inden vi tager fat på den sidste. Herfra er der ingen billeder, for der skulle arbejdes hele tiden.

Endelig forbi begge søer. Så er det tid til en pause og lidt varm suppe. Det kan man godt trænge til.

Nu er vandet straks mere smuldt og det går meget nemmere. De fleste er også ved at lære at styre padlen rigtigt.

Endelig fremme ved overnatningen. Kanoerne skal på land og ordnes inden aftensmaden.

"Chefen" (tropleder Mads) skal lige ud og afprøve sin gamle kano.

Aftensmaden var hurtig og simpel. Pølser på grillen. 

Nogen af "drengene" skal lige ud og have en aftentur.

Søndag: 

Søndag er den sidste dag på vores kanotur, og altså den dag vi kommer hjem. Dagen starter med godt vejr, og en lille smule solskin. Men det viser sig bare at være noget gennemløbende, og blandingen af strid strøm og koldt og gråt vejr, lover ikke for den mest humoristiske afslutning på denne kanotur. Men tanken om det varme karbad, og afslappelse ved afsluttet tur, driver de fleste, så der bliver alligevel sejlet i et anstændigt tempo. Efter ca. 4 timers sejlads ankommer vi glade til vores mål i Næstved, (selvom det måske godt kan virke bizart at være glad for at være ankommet til Næstved), og så bliver der trukket kanoer op af åen, og afvaskning. Resten af tiden bliver brugt på telavning og frokost. Turen er nu ovre, og vi er blevet kørt til frydenborg, hvor vores forældre ”glædeligt” har taget imod os, og nævnt at de har ”savnet” os. Der bliver sunget af, og sagt tak og farvel for en nogenlunde veloverstået kanotur, der har strukket sig over 3 dage og tredive kilometer. Erindret og skrevet af Morten van der Keur 

Søndag morgen. Det hele skal gøres klar til dagens tur mod Næstved.
Vejret var ikke med os den weekend (bemærk al regntøjet på samtlige billeder), men der er nu smukt ved Susåen alligevel.
Hvor lørdagen bød på megen modvind og nogen hårde ture over søerne, bød søndagen på nogen svære passager i åen. 
Dårligt vejr er kun et spørgsmål om korrekt påklædning. 
Vel fremme i Næstved. Nu venter der kun opslæbning af kanoer. Desuden skal vi have fundet vores transport, der skal bringe os tilbage til startstedet og hente biler og trailere. 
Derefter gik det hjemad mod Hillerød. Godt møre i armene.

Fakta: 

Ialt sejlede vi 32,6km på 6 timer og 49 min (effektivt). En gennemsnitsfart på 4,8 km/t i strid modvind.

Michael